SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Viljan Strängnäs
Roligt - Socialt - Målinriktat

 
BJ Gruppen stjärnpartner till IK Viljan

IK Viljan kan från och med 2024 med glädje konstatera att BJ Gruppen i Strängnäs valt att stödja föreningens verksamhet som stjärnpartner. Vi träffar företagets ägare i de nya kontorslokalerna på Eskilstunavägen 38, som BJ Gruppen byggt själva.

Ann-Christin Edling Jönsson berättar om sig själv och företaget
Hans Jönsson - Niklas Jönsson - Ann Christin Edling Jönsson

Ann-Christin, som är en av tre delägare i företaget och med en bakgrund som bland annat vd för Polarn o Pyret och Åhléns samt Sverigechef för Plantagen, sköter nu en del administrativa uppgifter BJ Gruppen. Hon berättar att företaget har en lång historia med starka rötter i lokalsamhället. Företaget grundades som BJ Svets & Smide år 1971 av Bengt Jönsson. Sedan dess har företaget utvecklats och etablerat sig som en pålitlig aktör inom branschen. 

BJ är ett välkänt företag i Strängnäs och ägs numera av Hans Jönsson, Niklas Jönsson och Ann-Christin Edling Jönsson och omsätter ca 300 miljoner kronor med god lönsamhet. Till detta bidrar ett femtiotal fast anställda och ca 25 inhyrda. Många av de anställda kommer från kommunen men också från andra platser i och utanför Mälardalen.

Medan 2023 var ett något sämre år för BJ Gruppen, har 2024 börjat väldigt bra med flera stora projekt inom stålbyggnationer, framför allt inom segmentet lager. Företaget är också särskilt väl positionerat inför framtiden genom att vara ISO- och miljöcertifierat. Därför pågår nu också rekrytering av ny personal.

BJ Gruppen är en av de stora aktörerna inom sin bransch i Mälardalen och verkar dels på den lokala marknaden i Strängnäs, dels på andra platser inom och utom regionen. Så driver man till exempel projekt i Stockholm, Örebro och Borlänge.

Ny grafisk profil och ny hemsida

Företagets grafiska profil har på senare tid uppdaterats och det gamla namnet BJ Svets har nu ersatts av BJ Gruppen, som är ett samlingsnamn för flera grenar inom företaget med olika namn. Dessutom har man tagit fram en ny hemsida:

BJ Gruppen

Totalentreprenör
Hans Jönsson visar tillverkningen i Strängnäs

BJ Gruppen är en etablerad totalentreprenör som erbjuder en bred tjänsteportfölj som omfattar allt från tillverkning och montage till nyckelfärdiga lösningar. Företaget har sin bas i Strängnäs och har en modern och välutrustad produktionsanläggning där de tillverkar allt från minsta plåtdetalj till komplexa prefabstommar i stål. BJ Gruppen stoltserar med sin kompetenta personal och avancerade utrustning, vilket gör att de kan hantera hela tillverkningsprocessen effektivt.

Från tillverkningen på Plogstigen
 
Anställda i företaget
 
Sporthallen på Larslunda
Projekt på den lokala marknaden

På den lokala marknaden pågår för närvarande ett arbete med projektering, tillverkning och montage av stomme av stål, trä och betong samt tätt hus för den nya sporthallen på Larslunda i samarbete med Insulanders Bygg. Tidigare har liknande insatser gjorts för Friskis & Svettis.

Mer än bara pengar

Samarbetet mellan BJ Gruppen och IK Viljan handlar om mer än bara pengar. Båda parter värdesätter den gemenskap och samhörighet som idrotten kan skapa. BJ Gruppen ser sponsringen som ett sätt att ge tillbaka till lokalsamhället och stötta en positiv fritidsaktivitet för barn och ungdomar. IK Viljan, å andra sidan, får en värdefull samarbetspartner som inte bara bidrar ekonomiskt, utan också visar ett genuint engagemang för föreningens verksamhet.

Gemensamma värderingar

Både BJ Gruppen och IK Viljan lägger stor vikt vid värderingar som teamwork, ansvar och strävan efter att nå mål. Dessa gemensamma värderingar skapar en stark grund för ett framgångsrikt samarbete. BJ Gruppen ser idrottens positiva effekter på individer och samhälle i stort, och IK Viljan uppskattar BJ Gruppens trofasta stöd och engagemang.

Kontakt
 
Stjärnpartners
Guldpartner
Silverpartners
Bronspartners