SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Viljan Strängnäs
Roligt - Socialt - Målinriktat

 
ICA Bengtssons
 

IK Viljan har den stora glädjen att hälsa ICA BENGTSSON välkommen som en av fyra stjärnpartners till IK Viljan. Från och med säsongen 2024 och tre år framöver kommer ICA:s logga pryda Viljans tröjor hos alla våra lag, från våra herr- och damlag på seniorsidan genom alla ungdomslag ner till minsta knattelag, vilket ger en fantastisk exponering.

 
 

ICA Bengtsson har idag ca 45 anställda på hel- eller deltid och omsätter ca 150 miljoner per år. Omsättningen har stadigt ökat under åren, men under pandemin sjönk den av naturliga skäl. En bidragande orsak då var att butiken inte kunde erbjuda online-försäljning på samma sätt som vissa konkurrenter. Dessutom spelade den begränsade ytan en viktig roll, eftersom kunderna helst undvek trånga ytor och passager. Flera av konkurrenterna ute i Solberga kunde däremot erbjuda mycket större yta. Nu är företaget klart på väg ur den tillfälliga svackan och Johan och Anna ser just på den framtida utvecklingen. En av de viktiga framgångsfaktorerna är det breda sortimentet, vilket bilderna nedan vittnar om. Till detta kommer de särskilda specialitéer som ingår i sortimentet med bland annat kött, fisk, frukt & grönt samt delikatesser.

Den låga personalomsättningen vill Anna också framhålla som ytterst betydelsefull. Hon menar att företaget är bra på att måna om sin personal, vilket leder till ett gott arbetsklimat och god stämning. Detta goda klimat sprider sig också till butikens kunder, menar Anna.

Framgångsfaktorer
 
 
 
 
 
 
Viktig satsning på ungdomar
 

Johan framhåller att det ligger helt i linje med företagets sponsringspolicy att stödja ungdomsverksamheten i Strängnäs. Därför menar han att projektet Hellre på plan än på stan är en insats som är värd att satsa på.

Projektet innebär att IK Viljan strävar efter att få fler barn och ungdomar att välja en vardag som kantas av fysiskt och psykiskt välmående, meningsfull fritid som minskar kriminalitet och utanförskap.

Reklamfilm från 1970, inspelad i ICA Bengtssons butik
ICA Bengtssons - historik

1938 köpte herr Bengtsson butiken där Hemtex nu ligger och som funnits där sedan 1905.

1952 öppnades dessutom en renodlad bosättningsaffär på Hospitalsgatan.

Strax senare öppnad han Strängnäs första snabbköp.

Den tredje affären i familjen Bengtssons familjeföretag blev ostaffären på Hospitalsgatan.

1961 etablerades Bengtssons i Centrumhuset tillsammans med flera andra butiker.

Affären expanderar och flyttar 1969 in i det nya, stora affärskomplex där affären fortfarande ligger.

1988 såldes affären till nuvarande ägare, Peter Hallgren, vars barn Anna och David arbetar i butiken.

Till butikens hemsida
Hitta hit
 
Stjärnpartners
Guldpartner
Silverpartners
Bronspartners