SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Viljan Strängnäs
Roligt - Socialt - Målinriktat

IK Viljan i Strängnäs är en förening med höga ambitioner, inte minst vad det gäller kommunens ungdomar. Värdegrunden för allt vårt arbete i föreningen kan sammanfattas med orden roligt, socialt och målinriktat.
 
600 ungdomar och 100 ledare
Inom föreningen har vi idag 20 % av alla ungdomar inom Viljans upptagningsområde. I reda tal innebär det att 600 ungdomar i åldern 5 till 19 år omfattas av klubbens verksamhet.
Till detta kommer ca 100 ledare i olika funktioner alltifrån A-lagstränare för våra dam- och herrlag till ledare för femåringar i fotbollsskolan.
 
Omfattande och inkluderande verksamhet
Viljans verksamhet omfattar alltifrån fotbollsskola för ungdomar till gåfotboll för pensionärer. Till årets bollsskola kom 60 nybörjare födda 2018 för att leka och träna.
Damlaget hade en fin säsong med serieseger i division tre och uppflyttning till division två.
Herrlaget inledde säsongen ganska svagt men gjorde en remarkabel upphämtning och hamnade till slut på femte plats i division tre, den högsta palceringen på många år.
Det nystartade gåfotbollslaget lockade till sig flera spelare i åldersgruppen 65+.
 
Hellre på plan än på stan
IK Viljan vill få fler barn och ungdomar i rörelse genom projektet: ”Hellre på plan än på stan”.
Målet med detta initiativ är att skapa meningsfulla aktiviteter för Strängnäs ungdomar.
Framgångar under säsongen 2023
 
Stjärnpartners
Guldpartner
Silverpartners
Bronspartners