SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Viljan Strängnäs
Roligt - Socialt - Målmedvetet
F2012

Jösses vilket gäng spelare vi har i flickor 12 Ik Viljan!
2024-05-26 18:01

Under våren har det börjat 10 nya spelare i vårat härliga gäng. För oss ledare är det en utmaning att lära alla att träna för att sedan kunna gå vidare med att träna för att lära. Vi försöker att nivåanpassa och utmana spelarna med jämna mellanrum.

Vi har ställt en del krav på spelarna och kommer fortsätta göra det. Överlag tycker vi alla tagit det väldigt bra. Det är inte alltid lätt men det är nästan alltid roligt.

Under våren har vi hunnit med flera aktiviteter. Vi hade föräldramöte 4mars och hade vårat första utomhuspass 6mars på Larslunda. Vi har haft spelarupptakt där vi hade en presentation av säsongsplaneringen samt grupparbeten kring Ik viljans värdegrund, blå tråden. Träningarna har rullat på och vi har successivt försökt matcha in de nya spelarna allt eftersom de blivit medlemmar och mogna för den utmaningen. Vi har hunnit med tre endagscuper och spelat flera träningsmatcher samt påbörjat seriespel.

 

I skrivande stund har vi precis varit i Nyköping och gjort det svårt för hemmalaget Harg där Matilda gjorde debut och även smällde in 5-1 målet. Därefter fick motståndarna spela med en spelare till på banan och som vi fick slita. Så stolta ledare när domaren blåste av efter 60min kämpande och bra spel! Grönt kort till Linnea efter att ha ägt vänsterkanten. Vill hylla hela kollektivet men tar ändå med oss samarbetet mellan Thea och Jordan vid 2-0 målet (lång öppnande spelvändning på en bra positionerad spelare som driver fram på kanten och spelar in tillbaka i straffområdet där möter direkt och placerar otagbart i vänster hörn)

 

Förra helgen mötte vi ett formtoppat Nykvarn och fick en bra värdemätare. Vi fick se två debutanter i form av Wilma, som petade in ett mål, och Havanna som överraskade med brutala djupledslöpningar. Elsa gjorde som vanligt en modig insats i målet. Olivia hyperfarlig denna dag när möjligheterna gavs att ställas en mot en. Tove var mycket nyttig i försvarsspelet och stängde ned allt i sin väg. Publiken fick inte vara innanför stängslet så de fick sitta med teaterkikare för att se.  Tack för en intensiv, varm och fantastiskt kul dag!

 

Det som väntar härnäst i juni är mer utvecklande bra träning tillsammans, seriematcher, bollvärd på damlagets hemmamatch, landskamp Sverige- Irland i Stockholm, matchcamp och Dalecarlia Cup i Leksand. Ni som inte kunnat eller missat att anmäla sig via sportadmin på så blir det ännu mer kul aktiviteter senare under säsongen. Vi hoppas kunna spela i två serier under höstsäsongen för att få spela flera matcher.

 

Heja Viljan F12 !!!

 
Stjärnpartners
Guldpartner
Silverpartners
Bronspartners