SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Viljan Strängnäs
Roligt - Socialt - Målinriktat

Rekarnestiftelsen och IK Viljans projekt "Hellre på plan än på stan"
2024-04-24 17:27

Sparbanksstiftelsen Rekarnes främsta uppgifter är att vara 50-procentig ägare till Sparbanken Rekarne, att förvalta Rekarnekapitalet samt att främja sparandet i Eskilstuna och Strängnäs kommuner.

Förutom att främja sparandet ska stiftelsen också främja det lokala näringslivet, forskning/utbildning, idrott och kultur. Det görs genom att stiftelsen låter avkastningen på stiftelsens kapital verka inom kommunerna i form av anslag. Sammanlagt fördelar stiftelsen årligen ett antal miljoner kronor i anslag till olika verksamheter i våra kommuner.

 

Ett av de senaste projekten som Rekarnestiftelsen valt att stödja är "Hellre på plan än på stan", initierat av fotbollsklubben Viljan i Strängnäs. Projektet syftar till att öka den fysiska aktiviteten och gemenskapen bland ungdomar i staden.

Genom "Hellre på plan än på stan" erbjuder IK Viljan en rad aktiviteter, bland annat:

  • Kvällsfotboll för icke föreningsanslutna ungdomar: detta ger ungdomar en chans att spela fotboll i en trygg och organiserad miljö, utan att behöva vara medlem i en klubb.
  • Skolprojekt: IK Viljan samarbetar med skolor i Strängnäs för att erbjuda fotbollsträning och andra aktiviteter till elever.
  • Aktiviteter i bostadsområden: klubben arrangerar fotbollsturneringar och andra evenemang i olika bostadsområden i Strängnäs.

Rekarnestiftelsens stöd till "Hellre på plan än på stan" är avgörande för att projektet ska kunna nå ut till så många ungdomar som möjligt. Stiftelsen bidrar med finansiering som gör det möjligt för IK Viljan att anställa personal, köpa utrustning och hyra lokaler.

Projektet har redan haft en positiv inverkan på många unga i Strängnäs. Deltagarna har fått en ökad fysisk aktivitet, nya vänner och en större känsla av gemenskap. "Hellre på plan än på stan" har också bidragit till att minska risken för kriminalitet och andra sociala problem.

Rekarnestiftelsens och IK Viljans samarbete i "Hellre på plan än på stan" är ett utmärkt exempel på hur lokala organisationer kan samarbeta för att skapa en positiv förändring i samhället. Projektet visar hur idrott kan användas för att främja gemenskap, hälsa och välbefinnande bland unga.


Nyhetsarkiv
Anmälan öppen2024-05-06 16:55
Member Days på Stadium2024-04-24 15:30
Årsmöte genomfört2024-03-27 09:21
Vinnare Viljanlotteriet2024-03-26 21:17
Påsklovscamp 2-4/42024-03-13 16:22
Fotbollsskola 20242024-02-22 19:17
Årets förening 20232023-07-08 14:24
 
Stjärnpartners
Guldpartner
Silverpartners
Bronspartners